Насловна » Актуелно » Вести » Канцеларија за КиМ: Поповићу онемогућен улазак на КиМ
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији, 2021. Преговарачки процес са Приштином Informator
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19 Pecat

Канцеларија за КиМ: Поповићу онемогућен улазак на КиМ

28. јануар 2021.

Игору Поповићу, помоћнику директора Kанцеларије за Kосово и Метохију данас је онемогућен улазак на територију јужне српске покрајине и то без икаквог образложења.

 Канцеларија за Косово и Метохију

Фото: Канцеларија за Косово и Метохију

Поповић се јутрос, као помоћник директора Kанцеларије задужен за правну заштиту, подршку локалној смаоуправи и имовинско правне послове, упутио у Kосовску Митровицу, али је на административном прелазу Јариње заустављен.

Припадници косовске полиције на прелазу су задржали Поповића и након пола сата га обавестили да му није дозвољено да уђе на КиМ.

Kанцеларија за Kосово и Метохију истиче да је по среди ново у низу кршење споразума о слободи кретања и једнострано поступање Приштине, која самовољно одбија да спроведе постигнуте договоре.

Очигледно је да је због предстојећих избора на Kосову и Метохији појачана антисрпска кампања привремених институција у Приштини, међутим то не може и не сме бити оправдање за кршење међународних договора.

Kанцеларије ће о овом кршењу споразума о слободи кретања обавестити посреднике у дијалогу, од којих очекује да без изузетка и одлагања осигурају његово поштовање.