Насловна » Актуелно » Вести » Петковић: Увођење такозваних реципрочних мера Приштине, подривање дијалога
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији, 2021. Преговарачки процес са Приштином Informator
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19 Pecat

Петковић: Увођење такозваних реципрочних мера Приштине, подривање дијалога

09. април 2021. Извор: Танјуг

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић оценио је данас да најаве увођења такозваних реципрочних мера Приштине према Београду представља подривање дијалога и свих споразума постигнутих у дијалогу и поручио да Србија на то не пристаје.

др Петар Петковић

Фото: Канцеларија за Косово и Метохију

Приштински лист "Коха" подсетио је на најаву Аљбина Куртија уочи избора у Приштини да ће, у случају победе, увести реципрочне мере за Србију, а портпарол тамошње покрајинске владе рекао да ће реципрочне мере ступити на снагу.

Петковић оцењује да најаве увођења такозваног реципроцитета представља наставак антицивилизацијске политике Куртија, али и Приштине, јер се говори о слободи кретања робе, људи и капитала.

"Београд све време инсистира на дијалогу и компромисном решењу, али ако неко мисли да гради мир и помирење међу народима тако што ће да уводи антицивилизацијске мере грдно се вара, зато што такозвани реципроцитет није ништа друго већ само еуфемизам за политику терора према српском народу на КиМ, и то не само у економском смислу, али и наставак уцена према Београду", рекао је Петковић за Танјуг.

Он је истакао да Београд на то не пристаје као што није пристао ни у време увођења такси које су, подсећа, морале да буду укинуте да би дијалог био настављен.

"Ми желимо да разговарамо и да дођемо до компромисног решења и за то су потребне две стране које ће међусобно једна другу да слушају и да проналазе решења у интересу народа на КиМ, али и зарад мира и стабилности на целом Западном Балкану", закључио је Петковић.