Насловна » Актуелно » Вести » Онемогућавањем Петковића да посети КиМ, Приштина брутално крши све споразуме
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији, 2021. Преговарачки процес са Приштином Informator
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19 Pecat

Онемогућавањем Петковића да посети КиМ, Приштина брутално крши све споразуме

16. април 2021.

Представници привремених институција у Приштини негативно су ноћас одговорили на обавештење директора Kанцеларије за Kосово и Метохију Петра Петковића да данас и сутра посети покрајину и разговара са српским народом.

 Канцеларија за Косово и Метохију

Фото: Канцеларија за Косово и Метохију

Очигледно је да ће нова власт у Приштини искористити сваки могући изговор, па и ситуацију са коронавирусом, да наметне антисрпску политику баријера и забрана.

Реч је о флагрантном кршењу споразума постигнутих у Бриселу, посебно оних којима се регулише слобода кретања, али је и јасна порука Београду да у политичким лидерима у Приштини нема искреног саговорника за дијалог и политику која је окренута будућности, већ напротив - назадним ставовима који поништавају и сваку помисао на постизање договора и компромиса.

У прилог томе сведочи и чињеница да уочи осме годишњице Бриселског споразума, Приштина наставља да брутално крши све споразуме, од формирања Заједнице српских општина до постигнутих договора о слободи кретања.

Апсурдни су изговори Приштине и позивање на епидемиолошку ситуацију на Косову и Метохији, јер о пандемији Приштина није размишљала када смо желели да вакцинишемо грађане с Kосова и Метохије или када је Београд имао најбољу намеру да донира одређени број вакцина Приштини, него се Kовида у Приштина сете када хоће да забрањују посете.

У време када се интензивирају инциденти у српским срединама на KиМ, Петковић је желео да разговара са српским народом о помоћи државе, али и смири тензије и замоли их да не наседају на готово свакодневне провокације, али Приштина очигледно нема интерес да се ситуација смири, већ да настави да подгрева тензије.