Насловна » Актуелно » Вести » Косовска полиција привела новинарку Тамару Грујић, Петковић тражи реакцију међународних представника
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији, 2021. Преговарачки процес са Приштином Informator
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19 Pecat

Косовска полиција привела новинарку Тамару Грујић, Петковић тражи реакцију међународних представника

17. април 2021. Извор: Танјуг

Припадници Kосовске полиције привели су данас у Вучитрну новинарку Тамару Грујић која реализује емисију "С Тамаром у акцији".

 Тамара Грујић

Фото: stamaromuakciji.rs

Тамару и чланове њеног тима полиција већ неколико сати држи у станици, иако нису починили никакво кривично дело већ су снимали неколико јавних локација за потребе емисије.

Тамара у сарадњи са Kанцеларијом за Kосово и Метохију реализује пројекат обнове неколико кућа за социјално угрожене Србе на Kосову и Метохији. У склопу тих активности данас је желела да у Вучитрну сними Мост браће Војиновића и стари град Kаљају. Међутим, полиција их је том приликом привела.

Ово је наставак шиканирања и малтретирања новинара из централне Србије које власти у Приштини месецима онемогућавају да раде свој посао, бранећи им улаз, а сада су прибегли драстичнијим методама и привођењу медијских радника.

Очигледно је да у Приштини желе да заташкају праву истину о тешком животу Срба у нашој јужној покрајини и да с тим циљем неће презати ни од примене оваквих метода застрашивања.

Захтевам да Тамара и њене колеге без одлагања буду пуштени на слободу и да им се омогућу да несметано раде свој племенити посао. О њиховом безразложном хапшењу обавестили смо и све релевантне међународне представнике у покрајини, а очекујемо и реакцију свим медијских удружења.

Недопустиво је да медијски радници буду мете било чије политике и неопходно је да им се омогући да без сметње и опструкције обављају свој посао.