Насловна » Актуелно » Вести » Вучић: Приштина ће морати да испуни једину своју обавезу из Бриселског споразума
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији, 2021. Преговарачки процес са Приштином Informator
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19 Pecat

Вучић: Приштина ће морати да испуни једину своју обавезу из Бриселског споразума

23. април 2021. Извор: Танјуг

За Србију је Бриселски споразум нешто што мора да се испоштује и инсистираћемо на томе да Приштина испуни своју једину обавезу коју има, поручио је данас председник Србије Александар Вучић.

 Александар Вучић

Фото: Канцеларија за Косово и Метохију

"Ако смо ми могли да испунимо све своје обавезе и Приштина ће морати да испуни једну једину коју има.

На томе ће наша страна инсистирати и верујем да ће то отворити врата даљим разговорима и постизању могућег компромиса између наше две стране", рекао је Вучић на заједничој конференцији за новинаре са немачким министром иностраних послова Хајком Масом.

Он је тако одговорио упитан да прокоментарише изјаву косовске председнице Вјосе Османи да преговоре треба ресетовати и да Приштина неће примењивати ништа што је до сада договорено, као и да ли ће Бриселски споразум бити испуњен.

"За Србију дијалог са Пришином није изражавање жеља, већ су то озбиљни разговори у којима треба да се дође до компромиса на озбиљан начин. За нас је оно што смо потписали Бриселским споразумом 2013. нешто што мора да се поштује и Србија ће на томе да инсистира", рекао је Вучић.

Он је напоменуо да Србија и Немачка имају другачији став по питању независности Косова, али да Србија жели да на озбиљан начин разговара о будућности целог региона и постизању компромиса, штитећи своје државне и националне интересе.

Србија то жели, како је рекао Вучић, у најбољој вери, бона фиде, и на најбољи начин како би покушала да обезбеди дуготрајан мир и стабилност у региону.