Насловна » Актуелно » Вести » Петковић: Приштина забранила Удовичићу да посети КиМ, обавестићемо међународне институције
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији, 2021. Преговарачки процес са Приштином Informator
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19 Pecat

Петковић: Приштина забранила Удовичићу да посети КиМ, обавестићемо међународне институције

21. јун 2021.

Привремене власти у Приштини ноћас су после поноћи послале обавештење да забрањују улазак на територију Kосова и Метохије, министру омладине и спорта Вањи Удовичићу.

Министар Удовичић

Фото: Министарство омладине и спорта

Министар Удовичић је данас требало да на Приштинском Универзитету са привременим седиштем у Kосовској Митровици разговара да младима и подели им стипендије и потом обиђе Центар за екологију и развој спорта у Зубином Потоку, али су власти привремених инситуција у Приштини без икаквог повода и образложења забраниле његову посету.

Његов боравак на KиМ уредно је најављен официру за везу у складу са свим споразумима и устаљеним процедурама, али је упркос томе Приштина једнострано и самовољно одлучила да му посету не дозволи, а обавештење о томе послато је ноћас у глуво доба, што је још један вид перфидног иживљавања Приштине.

Најновија забрана показује сву осионост и бахатост власти у Приштини које одбијају и сваку врсту сарадње, дијалога и договора, али и немоћ Европске уније да осигура и гарантује поштовање споразума и цивилизовано поступање албанских политичара.

Забранити министру омладине и спорта да посети децу није само покушај да му се онемогући да обавља свој посао, већ и антицивилизацијско дивљаштво усмерено ка младима.

Упркос томе, све ове баријере и забране неће нас спречити да наставимо да помажемо нашем народу у јужној покрајини и још снажније и одлучније ћемо се залагати да градимо сигурнију и бољу будућност за њихов останак и опстанак на Kосову и Метохи.

Посета министру Удовичићу најављена је у складу са свим процедурама Споразума о званичним посетама и на време. О овом, још једном у низу, бахатом понашању Приштине, која крши све споразуме, обавестићемо и све надлежне међународне инститиције.