Насловна » Актуелно » Вести » Петковић: Звечан је увек био симбол борбе за опстанак
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији, 2021. Преговарачки процес са Приштином Informator
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19 Pecat

Петковић: Звечан је увек био симбол борбе за опстанак

12. јул 2021. Извор: Танјуг

Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић изјавио је данас да је Звечан увек био симбол борбе за опстанак.

Петар Петковић

Фото: Канцеларија за Косово и Метохију

Он је на Свечаној академији поводом 30 годишњице од оснивања општине рекао да је та општина симбол не само једне тврђаве, вец тврђаве која се бори за опстанак, због чега ће Београд помоћи Звечану као сто помажемо и свим другим местима на КиМ.

"Човек обликује сваки дан, трен, дах који нам је дат од Бога и од људи да се боримо за наш Звецан и за нашу КиМ. Ви сте показали да сте симбол вере и борбе за опсанак. Заставе над тврђавом Звечан су се мењале, али се на крају увек над том тврђавом виорила српска застава. Овде смо да опстајемо да градимо наш Звечан за нашу децу и неше Косово и Метохију", рекао је он.

Председник привременог органа општине Звечан Иван Тодосијевић представио је историјат општине као и пројекте који су у плану.

"Највећу захвалност за ово што се ради данас захвалност дугујемо председнику Александру Вучићу, Канцеларији за КиМ и нашој држави Србији. Улагањима у нашу општину постављен је темељ опстанка српског народа. Нека су нам срећне навршене три деценије и нека наредне године буду упамћене по добром раду и нека нам Бог подари мир и благостање", рекао је Тодосијевић.

Градоначелник Звечана Вучина Јанковић подсетио је присутне на реализоване и започете пројекте у општини, уз оцену да је вредело сваког труда.

"Надам се да ће Звечан у будућности бити још лепши и већи град", рекао је Јанковић.

На данашњој академији уручене су Петровданске повеље Епархији рашко-призренској, Канцеларији за КиМ, потпредседнику Српске листе Милану Радоичићу, Здравственом центру у Косовској Митровици, др Зорану Кривокапићу, академику, који је и почасни грађанин Звечана.