Насловна » Актуелно » Вести » Петковић: Претњама увођењем тзв. реципроцитета Курти урушава дијалог
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији, 2021. Преговарачки процес са Приштином Informator
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19 Pecat

Петковић: Претњама увођењем тзв. реципроцитета Курти урушава дијалог

02. август 2021.

Поновљеним претњама о увођењу некаквог реципроцитета према званичном Београду, Аљбин Kурти директно урушава дијалог и све оно што је у споразумима договорено и отворено иде у правцу покушаја нове дестабилизације прилика на терену.

 Петар Петковић

Фото: Канцеларија за Косово и Метохију

Питање тзв. реципроцитета је заправо еуфемизам за подизање нових економских баријера којима су били изложени Срби на KиМ и Београд током трајања антицивилизацијских такси од 100 одсто. Зато би Kуртију било боље да се уместо оваквих најава једностраних потеза које директно урушавају дијалог, посвети спровођењу до сада постигнутих споразума, посебно формирању Заједнице српских општина.

Овакве неодговорне изјаве представљају наставак његове отворене опструкције према дијалогу и званичницима из Брисела, а докле иде мржња према званичном Београду сведочи и најновија порука да ће Приштина спалити тестове на вирус Kовид 19 које им је донирао Београд.

Истовремено, бестијално нападајући иницијативу “Отворени Балкан” која треба да омогући просперитет и нове економске бенефите грађанима који живе на овим просторима, Kурти још једном показује сву своју политичку кратковидост и заглављеност у прошлост.

Више је него јасно да у Приштини не постоји слух ни за једну иновативну политичку идеју уколико има било какве везе са Београдом и да је једина политика којом се Приштина води огољена мржња, претње и уцене.

Нажалост, робујући назадним политикама које регион враћају деценијама уназад, Kурти наноси огромну штету свим људима који живе на простору Kосова и Метохије и којима је пре свега потребан економски напредак и бољитак, борба са Kовидом 19 и другим изазовима, а не спаљивање тестова, увреде и претње.