Насловна » Актуелно » Вести » Вучић и Петковић са представницима Српске листе о ситуацији на КиМ
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији, 2021. Преговарачки процес са Приштином Informator
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19 Pecat

Вучић и Петковић са представницима Српске листе о ситуацији на КиМ

15. септембар 2021. Извор: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић састао се данас са председништвом Српске листе и кандидатима за градоначелнике на предстојећим локалним изборима на Косову и Метохији, са којима је разговарао о политичко-безбедносној ситуацији на КиМ, економском положају нашег народа.

 Александар Вучић

Фото: Канцеларија за Косово и Метохију

Челници Српске листе изразили су задовољство и истакли значај што се данашњи састанак одржава баш на Дан српског јединства, слободе и националне заставе.

Како се наводи, они су информисали председника о свим проблемима у спровођењу, али и кршењу споразума који се тичу питања енергетике и правосуђа и изразили забринутост због најаве Приштине о одузимању регистарских ознака, као и претњи увођењем реципроцитета према српском народу.

Током састанка којем је присуствовао и директор Канцеларије за Косово и Метохију др Петар Петковић истакнуто је да би такви кораци против Срба вратили политичко-безбедносну ситуацију на КиМ десет година уназад.

Председништво Српске листе и кандидати за градоначелнике на предстојећим локалним изборима на Косову и Метохији замолили су председника Вучића за додатну финансијску подршку српском народу на простору КиМ, као и за наставак пројеката важних за развој српских средина.

Додаје се да је Вучић обећао да ће размотрити могућности за додатну финансијску помоћ нашем народу и да ће, поводом тога, у наредним данима одржати још један састанак са политичким и институционалним представницима српског народа са КиМ.

Такође, председник је пружио пуну подршку Српској листи и кандидатима за градоначелнике на предстојећим локалним изборима на Косову и Метохији и истакао да само Српска листа окупља аутентичне представнике нашег народа на КиМ.