Насловна » Актуелно » Вести » Петковић: Росу претукао тројицу српских младића код Брњака, Курти директно одговоран
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији, 2021. Преговарачки процес са Приштином Informator
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19 Pecat

Петковић: Росу претукао тројицу српских младића код Брњака, Курти директно одговоран

23. септембар 2021.

Данас смо сведочили бруталној и застрашујућој примени силе од стране припадника специјалних јединица Росу, који су у близини административног прелаза Брњак претукла тројицу српских младића.

 Росу претукао тројицу српских младића

Фото: Канцеларија за Косово и Метохију

Зоран Томовић, Јован Таков и Драгиша Влашковић нападнути су и претучени без икаквог повода и разлога, никога нису провоцирали, већ су постали мете само зато што су Срби.

Београд од почетка избијања кризе позива на уздржаност и мир, а Срби са севера Kосова и Метохије, који само бране право на слободу, ни једног тренутка нису дали никакав повод за овакву примену силе.

Ми физичко насиље, малтретирање и напад на српски народ на KиМ нећемо толерисати и то сви морају добро да схвате.

Да будем сасвим јасан. За данашњи стравичан инцидент директно је одговоран Аљбин Kурти, коме је од самог почетка кризе једини циљ насиље и одмазда над голоруким народом на северу покрајине, који само брани своје право на живот. Kао што смо више пута упозоравали, реч је о човеку спремном на огољено насиље зарад остварења својих политичких циљева.

Сада је више него јасно да њега не занима никакав дијалог, ни решење кризе изазване непоштовањем Бриселског споразума, већ га занима да на силу покушава да освоји север Kосова и Метохије.

Због тога молим Србе да остану прибрани и мирни, да не наседају нити одговарају на провокације којих ће сигурно бити, јер то је јесте циљ оних који су данас извели овакав акт безумља.