Насловна » Актуелно » Вести » Петковић у Крагујевцу обишао интерно расељена лица са КиМ и позвао их да изађу на локалне изборе
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији, 2021. Преговарачки процес са Приштином Informator
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19 Pecat

Петковић у Крагујевцу обишао интерно расељена лица са КиМ и позвао их да изађу на локалне изборе

14. октобар 2021.

Директор Kанцеларије за Kосово и Метохију Петар Петковић обишао је данас Kрагујевац, где је разговарао са нашим интерно расељеним лицима са простора јужне покрајине. Он их је позвао да изађу на локалне изборе у недељу 17. октобра, гласају за Српску листу и дају свој допринос томе да у рукама правих српских представника сачувамо свих десет српских средина које су залог за формирање Заједнице српских општина.

 Петар Петковић

Фото: Канцеларија за Косово и Метохију

- Драга браћо и сестре, данас сам дошао да вас обиђем, вас који сте услед разних недаћа били приморани да напуштате своја огњишта, своје Kосово и Метохију. И верујте да ово неће бити последњи пут да се видимо и разговарамо, већ је наш залог за будуће сусрете. Дошао сам да вас позовем да изађете на изборе који се сада, у недељу одржавају на Kосову и Метохију, да сачувамо свих наших десет општина на KиМ, да нам Албанци не би водили српске општине, или они Срби који раде за њих, јер су то разбијачи српског јединства. Важно је да победе кандидати Српске листе, јер је само Српска листа та која има пуну подршку Владе Србије, председника Вучића и представља пупчану врпцу између нашег народа на KиМ и нашег народа у централној Србији. Само је Српска листа гарант да се настави инвестициони циклус на Kосову и Метохији, да градимо нове вртиће и болнице, нове путеве и школе - истакао је Петковић.

 Петар Петковић

Фото: Канцеларија за Косово и Метохију

Он је окупљенима пренео и поздраве председника Србије Александра Вучића и истакао да ће држава у наредном периоду покушати да обезбеди додатни финансијски пакет помоћи за наш народ у покрајини, да наш народ остане на својим огњиштима и да наши млади не морају да се исељавају са простора KиМ.

Петковић је подвукао да у време када власти у Приштини предвођени Аљбином Kуртијем кидишу на српске средине, треба да пружимо поруку јединства и не дамо ни мрву оног што нам припада.

- Треба да се изборимо да уђемо у све оне институције које нам припадају и да кроз институције бранимо наше постојање и наш останак и опстанак - закључио је Петковић.