Насловна » Актуелно » Вести » Петковићу забрањено да на КиМ присуствује слави Високих Дечана и уручи помоћ угроженима
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији, 2021. Преговарачки процес са Приштином Informator
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19 Pecat

Петковићу забрањено да на КиМ присуствује слави Високих Дечана и уручи помоћ угроженима

23. новембар 2021.

Директору Kанцеларије за Kосово и Метохију Петру Петковићу власти привремених институција у Приштини забраниле су данас да посети покрајину и присуствује ктиторској слави манастира Високи Дечани, у среду, 24. новембра.

 Петар Петковић

Фото: Канцеларија за Косово и Метохију

Поред овога, Петковић је током дводневне посете KиМ 24. и 25. новембра требало да посети и више социјално угрожених и повратничких српских породица на Kосову и Метохији и уручи им прекопотребну помоћ.

Међутим, ниједна забрана неће спречити званични Београд да настави да помаже наш народ и улаже у српске средине и то Аљбин Kурти никада неће моћи да спречи.

Ово је већ четврти пут да власти у Приштини онемогућавају посету директора Kанцеларије за KиМ покрајини. Зато се поставља питање да ли су међународни фактори уопште спремни да зауздају Аљбина Kуртија у његовом рушилачком походу на све тековине Бриселског споразума и других договора постигнутих у Бриселу током процеса дијалога?

Са сваким новим даном и потезом који повуче, Аљбин Kурти нас удаљава од дијалога и процеса нормализације односа и оваквим забранама директно крши све споразуме о слободи кретања и званичним посетама, поред свих осталих договора које не поштује.

О најновијој забрани обавестићемо све међународне факторе, као и посредника у дијалогу Београда и Приштине Мирослава Лајчака који је данас у посети Београду. Питање је како је то дозвољено Kуртију да прави "Велику Албанију" а није дозвољено званичним представницима Београда да посете свој народ и своје светиње на KиМ? На који начин овакве забране доприносе нормализацији односа, поготову имајући у виду да је посета најављена у складу са споразумом о званичним посетама и на време.