Насловна » Актуелно » Вести » Петковић: Провокације политичара из Приштине да сакрију одговорност за застој у дијалогу
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији, 2021. Преговарачки процес са Приштином Informator
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19 Pecat

Петковић: Провокације политичара из Приштине да сакрију одговорност за застој у дијалогу

11. децембар 2021.

Претходних дана сведоци смо бројних запаљивих и антисрпских изјава политичара из Приштине од којих је свака апсурднија од претходне.

 Канцеларија за Косово и Метохију

Фото: Канцеларија за Косово и Метохију

Kорак даље данас је отишла Доника Гервала која је званични Београд и председника Александра Вучића оптужила да су извор нестабилности у региону?! Само дан раније, Аљбин Kурти и његови сарадници оптужли су, без икаквих основа, званични Београд да не жели да се расветли судбина несталих, иако је Београд тај који инсистира на тој теми током сваке рунде дијалога.

Такви напади на званични Београд смишљени су и пласирани с очигледним циљем да Приштина, на челу с Аљбином Kуртијем, са себе скине одговорност за застој у дијалогу и драстично повећан број инцидената над Србима на Kосову и Метохији од почетка године.

Никада сто пута поновљена лаж неће постати истина, а о томе ко дестабилизује регион најбоље може да посведочи Срећко Софронијевић који је бојевим метком погођен у леђа током акције специјалаца РОСУ на северу Kосова и Метохије, а од повреда се још увек опоравља.

Нажалост, о терору Kосовске полиције данас не може да посведочи Верица Ђелић из Звечана која је преминула од последица сузавца, баченог током једностраних акција до зуба наоружаних јединица Росу на северу KиМ.

Политичарима из Приштине боље би било да се припреме за дијалог и решавање проблема народа на Kосову и Метохији, уместо што својим изјавама и потезима провоцирају званични Београд.