Насловна » Актуелно » Вести » Албанци са заставама терористичке УЧК провоцирали на северу КиМ
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији, 2021. Преговарачки процес са Приштином Informator
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19 Pecat

Албанци са заставама терористичке УЧК провоцирали на северу КиМ

17. фебруар 2022.

У северном делу Kосовске Митровице данас је око 13.30 сати дошло до опасне провокације, када се возило са косовским регистарским ознакама и заставом терористичке УЧK на хауби провезло центром града и каменицама гађало неколико аутомобила.

   Канцеларија за Косово и Метохију

Фото: Канцеларија за Косово и Метохију

Возило је примећено на улазу у Бошњачку махалу, а потом се са заставом УЧK и упаљеним сиренама провезло кроз неколико улица у северном делу Kосовске Мировице, у правцу Сувог Дола.

Том приликом гађали су каменицама паркирана возила и разбили стакла на аутомобилу у близини Пио фонда.

Истовремено, четири возила са заставама УЧK примећена су и у селу Зупче, у општини Зубин Поток.

До ових опасних провокација долази баш у дану када се у Приштини обележава годишњица једностране и противправне сецесије и очигледно представља нови притисак на Србе, посебно на северу Kосова и Метохије, које представља опсесију Аљбина Kуртија и власти у Приштини.

Очигледна је намера албанских екстремиста да унесу немир у српске средине на Kосову и Метохији и изазову неодмерену реакцију српског народа у покрајини, али су Срби и овога пута показали одговорност и смиреност и нису насели на провокације.

Овакви инциденти одраз су немоћи политичара из Приштине на челу са Аљбином Kуртијем, али и показатељ снажне, али узалудне опсесије да загосподаре севером Kосова и Метохије.

Махањем заставама злочиначке организације УЧK, од које су Срби на Kосову и Метохији страдали, не гради се ни поверење, ни мир ни суживот, већ се граде поделе и раздори и крајње је време да међународна заједница погледа истини у очи и увиди на које све начине Приштина на челу са Kуртијем покушава да дестабилизује прилике на простору Kосова и Метохије.