Насловна » Актуелно » Вести » Петковић у Зубином Потоку са представницима Срба са КиМ: Важно да сачувамо мир и јединство
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији, 2021. Преговарачки процес са Приштином Informator
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19 Pecat

Петковић у Зубином Потоку са представницима Срба са КиМ: Важно да сачувамо мир и јединство

12. март 2022.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић наставио је дводневну посету јужној покрајини обиласком општине Зубин Поток.

 Петковић у Зубином Потоку

Фото: Канцеларија за Косово и Метохију

Он се састао са политичким и институционалним представницима Срба са Косова и Метохије са којима је разговарао о политичко-безбедносној ситуацији у покрајини, посебно у светлу кризе на истоку Европе, неопходности одржавања избора 3. априла у српским срединама на КиМ, као и о одлукама Владе Србије којима се ублажавају последице кризе која је настала у Европи и свету.

Петковић је истакао да наш народ на Косову и Метохији не треба да страхује јер ће свих основних животних намирница бити довољно.

- Разговарали смо о свим важним и кључним питањима за опстанак и останак српског народа на КиМ и пуној подршци Републике Србије и председника Александра Вучића нашем народу овде на КиМ. Пренео сам поруку председника Вучића да треба да сачувамо мир и стабилност јер је то предуслов за економски развој целе државе Србије, па самим тим и српског народа на КиМ. Мир и стабилност су нам неопходни у ова тешка времена, и због тога је важно да свега чега има у централној Србији, када је реч о животним намирницама, биће и за наш народ овде на КиМ. Пуни су нам магацини, одговорно и домаћински смо се односили по том питању, тако да наш народ не мора ништа да брине, а Србија ће се постарати, као што је то чинила и у претходном периоду, да све обезбеди нашим суграђанима - истакао је Петковић.

Он је поручио да ће бити настављени пројекти за помоћ државе Србије и Канцеларије за КиМ нашем народу у покрајини.

- Разговарали смо и о ономе што је посебно важно, а то је наставак пројеката Владе Србије и Канцеларије за КиМ - и када је реч о станоградњи, и о помоћи пољопривреди и привреди и свим другим важним сегментима за опстанак нашег народа - поручио је Петковић.

Он је подсетио да Канцеларија у општини Зубин Поток гради седам нових зграда, пет у прошлој години и две у овој години, што је више од 100 нових станова.

- Имамо "Симпо", где је Влада Србије издвојила више од 150 милиона динара, имамо "Јумкос", где је запослено 48 радника, а ми смо додатно запослили још 22 раднице у погону у Брњаку који је отворен уз подршку Канцеларије за КиМ од 70 милиона динара. Чинимо све што можемо да помогнемо нашем народу и када је реч о пољопривредној механизацији и сетвеном материјалу, што смо чинили и у претходном периоду.

На крају посете Петковић је обишао седмочлану породицу Михајловић у селу Горње Доброшевине којој је Канцеларија за Косово и Метохују изградила кућу од 89 квадрата, а приликом посете домаћин Звонко изразио је потребу да добије још једну краву што ће му уз помоћ Канцеларије бити и омогућено. Он се захвалио директору Петковићу, председнику Вучићу и држави Србији на помоћ за останак и опстанак на Косову и Метохији.