Насловна » Актуелно » Вести » Петковић: Једини рокови који постоје тичу се формирања ЗСО
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији, 2021. Преговарачки процес са Приштином Informator
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19 Pecat

Петковић: Једини рокови који постоје тичу се формирања ЗСО

26. новембар 2022.

Kрајње је време да Аљбин Kурти престане да обмањује јавност и суочи се са истином и чињеницама које јасно доказују да нема никаквих зацртаних и унапред постављених рокова за нормализацију односа Београда и Приштине.

Петар Петковић

Фото: Канцеларија за Косово и Метохију

Постаје већ смешно и бламантно како Kуртија на дневном нивоу демантују међународни званичници, а последњи у низу је портпатол ЕУ који је недвосмислено рекао да никакви вештачки рокови не постоје у реалности.

Једина штоперица која откуцава јесте она за формирање Заједнице српских општина, са којом Приштина касни већ 10 година и зато би Kуртију боље било да се фокусира на испуњење те преузете обавезе и имплементира оно што је потписано у Бриселу.

Остали рокови очигледно постоје само у Kуртијевој глави, уз узалудне снове о томе како ће Београд да призна део своје територије, који се супротно међународном праву представља као такозвана држава.

Нека Kурти добро запамти да свако ко је покушао да напада Српску православну цркву, српски верујући народ или председника Александра Вучића само је то узалуд и неуспешно радио. У том јаловом подухвату Kуртију не могу помоћи ни они у српској опозицији, које хвали и чију помоћ свесрдно очекује.