Насловна » Актуелно » Вести » Ђурић: Мржња екстремиста према Вучићу је мржња према миру и будућности
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији, 2021. Преговарачки процес са Приштином Informator
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19 Pecat

Ђурић: Мржња екстремиста према Вучићу је мржња према миру и будућности

21. децембар 2019.

Мржња разних екстремиста из Приштине, укључујући и Тома Гашија, према председнику Александру Вучићу је мржња према миру и будућности.

Марко Ђурић

Фото: Канцеларија за Косово и Метохију

То најбоље потврђује протест Самоопредељења у Тирани против настојања да се у региону политички односи релаксирају кроз давање подстицаја заједничком економском развоју и либерализацији протока људи, робе, услуга и капитала.

Приштински екстермисти, који своје штеточинске пипке сада већ пуштају по читавом региону, желе да нас све држе као таоце сопствене национал-романтичарске заљубљености у прошлост.

Ти заљубљеници у исфабриковане слике прошлости почели су да верују у сопствене лажи и не могу да се помире са чињеницом да је шовинистички менталитет у Европи и савременом свету одавно превазиђен и да модерне нације имају природну потребу да се отварају према другима, а не да се опасују зидовима и царинским баријерама.

Приштина је поприште рата кланова и шовинистичких вођа, и сви су они изгледа уједињени једино у решености да нас заробе у својим анахроним вредносним системима како се не би осећали као отпадници од цивилизације.

Приштинске шовинистичке групе, преобучене у политичке странке, имају потребу да приносе жртве у циљу стварања масовне хистерије, а Иван Тодосијевић је ништа друго до жртва на олтару једне назадне и ратоборне клановске врхушке.

Оно што нас одваја нису језик и вера, већ пре свега вредносни систем, а председник Александар Вучић и Влада Србија ће наставити да буду борци за модерне европске вредности, без обзира на мржњу и френетичне реакције приштинских шовинистичких вођа.