Насловна » Актуелно » Вести » Петковић: Нервоза албанских политичара одговор на Вучићеву политику мира
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији, 2021. Преговарачки процес са Приштином Informator
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19 Pecat

Петковић: Нервоза албанских политичара одговор на Вучићеву политику мира

19. март 2021.

Хистерични напади албанских политичара на председника Србије Александра Вучића једини су одговор на политику мира и компромиса коју водe држава Србија и њен лидер.

Петар Петковић

Фото: Канцеларија за Косово и Метохију

Председник Вучић послао је јасну и једину тачну поруку да су Kосово и Метохија неотуђиви и саставни део наше државе, а 17. март назвао правим именом – погромом. То је реалност коју политичари у Приштини итекако добро знају и истина коју нећемо прећуткивати.

Јасна је, међутим, њихова нервоза јер пројекат такозване независности и насилне сецесије данас не признаје више од половине чланица Уједињених нација, ни више од половине човечанства, као ни све чланице Европске уније.

Али да будем искрен, очекивана је есктремистичка реторика политичара из Приштине којом говоре о председнику Вучићу јер од њега никада неће добити „пузајуће признање Kосова“.

Схватам да то данас смета нежним ушима политичара из Приштине јер су од бивше власти у Србији коју је народ послао у опозицију навикли искључиво на поданичку политику и политичаре којима су захваљивали за подршку насилној сецесији.

Што пре схвате да са Вучићем на такав начин не могу да разговарају нити му се тако обраћају, то ће њима бити лакше. Србија је опредељена дијалогу и мирном решавању свих отворених спорова, а поруке мржње томе не доприносе.

Србија никоме не прети и води политику дијалога и компрописа, али ће увек јасно и гласно заштитити своје националне интересе и без устезања подсећати на све злочине почињење над нашим народом.